Pirmos pagalbos mokymai

        Kazlų Rūdos sav. Plutiškių gimnazijoje mokiniams vyko prevenciniai stiprinimo užsiėmimai „Pirmos pagalbos mokymai: žaizdų tvarstymo būdai“. „Patirtis yra žiaurus mokytojas, nes pirmiausia pasiunčia išbandymą, ir tik po to – pamoką.“ V. Law

        Pirmoji pagalba – tai pirmas žingsnis siekiant padėti kitiems ir operatyviai bei tikslingai sureaguoti tokiais atvejais, kai gresia pavojus žmogaus gyvybei. Pirmosios pagalbos žinios padeda, įvykus nelaimingam atsitikimui nesutrikti, neišsigąsti, o vadovautis sveiku protu, įvertinti riziką, apsaugoti save, aplinkinius, nepakenkti nukentėjusiajam ir suteikti jam pagalbą, kol atvyks medikai. Aptarėme su mokiniais kada galima patiems suteikti pirmąja pagalbą, o kada jie privalo kreiptis į suaugusius.

         Siekiant praktiškai supažindinti su pirmos pagalbos veiksmais,  buvo naudojamas gaivinimo manekenas, pirmos pagalbos vaistinėlė, žaizdų muliažai. Buvo priminta mokiniams kur kreiptis atsitikus nelaimei, kokiu telefono numeriu skambinti. Tikimės, kad esant reikalui mokiniai imsis aktyvių veiksmų siekiant išgelbėti žmogaus gyvybę.

Visuomenės sveikatos specialistė,

vykdanti sveikatos priežiūrą mokykloje