DEMOKRATIJOS GIMNAZISTAI MOKĖSI STRASBŪRE

Euroscola kvietimu Plutiškių gimnazijoje vykdomo projekto ,,Mokyklos - Europos Parlamento ambasadorės” (MEPA) nariai su mokytoja E. Jūriene 2024 m. kovo 1 d. dalyvavo renginyje ,,Demokratijos ir pagrindinių teisių apsauga Europoje” Strasbūre - Europos Parlamente. Mokymuose kartu su kitų Europos šalių jaunimu diskutavo apie demokratijos vertybes, turėjo puikią progą ,,pasimatuoti" Europos Parlamento nario kėdę.

                    Tai Euroscolos  dovana už aktyvią ir kūrybišką gimnazijos MEPA narių veiklą. Kelionės metu nuo vasario 27 d. iki kovo 3 d. mokiniai aplankė Prahą, Strasbūrą, nakties žiburėliuose paskendusį Frankfurtą prie Maino ir romantiškąjį Rotenburgą prie Tauberio, garsėjantį viduramžių architektūros grožiu. Ši kelionė – tai puikios integruoto ugdymo (politikos, pilietiškumo, istorijos, geografijos kultūros ir architektūros) pamokos.

#MEPALietuva

 

Mokyklos - Europos parlamento ambasadorės

Plutiškių gimnazijos jaunųjų ambasadorių komanda, kurią kuruoja vyresnioji ambasadorė istorijos mokytoja Edita Jūrienė, tęsia programą ,,Mokyklos - Europos parlamento ambasadorės” (MEPA). Aktyvūs komandos nariai siekia įgyvendinti projekto tikslus - būti aktyviais, pilietiškais europiečiais ir skleisti gilesnę ES veiklos svarbą ir supratimą.

●      Istorijos kabinete papildytas ES informacijos centras, kuris prieinamas visai gimnazijos bendruomenei.

●      Komanda dalyvauja esamekartu.eu bendruomenės veikloje.

●      Jaunieji ambasadoriai dalyvauja Europos parlamento organizuojamuose seminaruose, diskusijose bei susitikimuose, o išgirstą ir įsisavintą informaciją skleidžia gimnazijos bendruomenėje.

●      Vedamos pamokos, kuriose akcentuojama ES svarba, ekonomika, ekologija, piliečių teisės ir laisvės.

●      Ig, IIg, IIIg klasių mokiniams buvo vedamos integruotos istorijos ir pilietiškumo pagrindų pamokos, kuriose mokiniai ne tik išgirdo naudingos informacijos, bet ir ugdė kūrybiškumo, pilietiškumo ir komunikavimo kompetencijas.

Būkime aktyviais savo krašto ir ES piliečiais!🇪🇺

#MEPALietuva